Wat te doen tegen gele tanden?

Heb je gele tanden en ben je wel eens jaloers op anderen die een mooi gebit kunnen tonen als ze lachen? Niet getreurd want je kunt jouw tanden eenvoudig een aantal tinten witter maken. Dit kun je op verschillende manieren doen. Dit kan zowel zelf als door een tandarts of specialist gedaan worden.

Hoe kun je je tanden witter (laten) maken?

Er zijn verschillende manieren om je tanden witter te maken maar het is daarbij vooral zaak dat je kiest voor een goede methode die geen bijwerkingen heeft en waarbij je niet alleen een optisch effect creëert maar ook echt wittere tanden krijgt. Indien je je tanden veel witter wilt maken kun je natuurlijk voor tanden bleken kiezen. Dit laat je door iemand doen maar het nadeel ervan is dat de behandeling met chemische middelen gedaan wordt en dat deze doorgaans na verloop van tijd opnieuw dient te gebeuren.

Zelf je tanden een aantal tinten witter maken

Als je je tanden op meer natuurlijke en veilige wijze witter wilt maken, kun je dit zelf doen met verschillende producten. Hierbij kun je denken aan speciale tandpasta of mondwater met een witmakende werking. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een speciaal poeder of een pen waarmee je de tanden minder geel maakt. Het is belangrijk dat je kiest voor producten die werken op basis van natuurlijke ingrediënten omdat je zo geen kans loopt op bijwerkingen. Je tanden worden na de behandeling vaak al snel witter en er verdwijnt veel van de aanwezige aanslag.

Zorg voor de aanmaak van voldoende speeksel

In je mond maak je speeksel aan. Dit is erg belangrijk want speeksel zorgt ervoor dat je mond vochtig en gezond blijft. Speeksel bevat namelijk bestanddelen die je mond gezond houden. Heb je nu wel eens last van een droge mond? Dan voelt dat niet prettig aan en kan deze voor diverse mondproblemen zorgen. En droge mond voorkomen is daarom erg belangrijk. Dit kun je doen door voldoende te drinken, bij voorkeur water. Daarnaast kun je bepaalde producten gebruiken die de aanmaak van speeksel stimuleren waardoor je mond minder droog aanvoelt en ook blijft. Dit zijn producten zoals speciaal hiervoor ontwikkelde tandpasta en mondwater. Daarnaast kun je kiezen voor zuigen op speciale pastilles of het kauwen van kauwgom. Hierin zitten natuurlijke ingrediënten die ervoor zorgen dat je mond voldoende vochtig blijft en je schadelijke bacteriën weert.

Kijk welk product het beste voor je is en ga voor natuurlijk

Om je mond zo gezond mogelijk te houden en eventuele problemen te voorkomen kun je een keuze maken uit tal van producten. Dit mogen er ook meerdere zijn natuurlijk. Kies hierbij voor producten die bij je passen, die mondproblemen waar jij wel eens last van hebt tegengaan en waaraan geen chemische of kunstmatige stoffen zijn toegevoegd.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *